onsdag 16 mars 2011

Surt vatten....

Ojdå... Eller vad ska man säga!
Har skickat in ett vattenprov och idag fick vi svar på den....
Vårat vatten har ett Ph värde på 5,9 något som är väldigt lågt och inte bra!! Orsaken till att vi skickade in ett prov är för att vattnet gör att badkaret blivit lite grönt och mina ljusa slingor blev gröna....äsch!! Och svaret var altså att Ph värdet är lågt och det betyder att vattnet angriper och fräter på rören...så då lossnar det koppar som gör vattnet blir grönt och det lossnar oxå andra metaller...äsch igen!!!

Så är det farligt??? Hm...ja det är inte bra för barn att dricka..kan ge diarré och utslag... Står inget om gravida ska hålla sig undan sånt vatten... Men det låter ju inte bra!!! Så från och med idag så dricker vi vatten från någon annans kran!!

Det vi kan göra åt detta är att köpa ett filter för 11 000 kr... Ja just det elva tusen!! Men kan ju tänka mig att kostnaden för sönderfrätna rör som börjar läcka i huset kostar lite mer...
Känns ju som om vi måste kolla upp våran brunn till sommaren...vad vet jag vad som ligger nere i den...äsch igen!!

Tänk om man hade kommunalt vatten...hade ju vart bra...men det finns inte där vi bor :( så vi får ordna upp det här med att installera ett filter och hoppas på förbättring!!!

Är det någon som vet något mer om detta??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar